Child pages
 • Prevenció de vulneracions LPI en l'Aula Virtual
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Introducció

La recent reforma de la LPI (Llei de propietat intel·lectual) ha introduït canvis significatius que afecten de manera important a les universitats i als seus campus virtuals. Per aquest motiu, la Universitat va decidir implementar mesures d'assessorament per a prevenir, tant com es puga, vulneracions de la LPI. En particular:

 • La Biblioteca i el CENT (Centre d’Educació i Noves Tecnologies) ofereixen un servei d'assessorament que podeu utilitzar enviant un missatge electrònic amb els vostres dubtes a: dretsautor@uji.es

 • L'Aula Virtual permet enviar consultes al servei del punt anterior en dos contexts:

En aquest document veurem com és possible accedir al servei d'assessorament des de l'Aula Virtual.

Pujada de fitxers

Hi ha tres contexts en els quals és possible afegir fitxers en l'Aula Virtual:

 • Des del selector de fitxers

 • Arrossegant i soltant fitxers

 • En restauracions i importacions de cursos

El selector de fitxers

El selector de fitxers és el diàleg (finestra) que apareix en l'Aula Virtual quan afegim un fitxer sense fer drag&drop (arrossegar i soltar). Segur que us l'heu trobat moltes vegades. El teniu en la imatge següent:

filepicker.png

La finestra es divideix en dues parts:

 • La part esquerra, on tenim els anomenats repositoris per Moodle, són llocs des dels quals obtenir documents. El repositori “Penja un fitxer” ens permet afegir fitxers des del nostre ordinador/equip.

 • La part dreta, diferent segons el repositori que triem, conté la informació que és necessari emplenar per a obtenir fitxers des del repositori triat.

Fins ara podíeu afegir un fitxer amb aquest mètode. A partir d'ara haureu d'indicar que el fitxer que trieu compleix amb la LPI. Com? Amb l'activació de la casella Compliment LPI.

I si no teniu clar que el fitxer compleix amb la LPI? Podeu sol·licitar assessorament directament des del diàleg. Per a això primer seleccioneu el fitxer que voleu pujar i, posteriorment, punxeu en   Sol·licitar revisió LPI.

En punxar aquest botó, un nou diàleg us demanarà que empleneu un camp de text on podreu explicar quins dubtes teniu respecte del fitxer que pugeu. És important que indiqueu aquesta informació. El personal encarregat de revisar el fitxer rep aquesta informació, que li és de gran ajuda.

Quan envieu la sol·licitud, l'Aula Virtual fa dues coses:

 • Us envia un missatge electrònic a l'adreça que teniu configurada en l'Aula Virtual per tal d'indicar que s'ha enviat una sol·licitud d'assessorament.

 • Envia un missatge a l'adreça electrònica a dretsautor@uji.es amb la informació que heu introduït en el camp de text i amb un enllaç al fitxer indicat.

El personal del servei d'assessorament us contestarà per adreça electrònica. Quan ja tingueu la confirmació que el fitxer compleix amb la LPI, heu de repetir el procés de càrrega. Aquesta vegada indicareu que el fitxer compleix amb la LPI mitjançant l'activació de la casella Compliment LPI.

Arrossegar i soltar fitxers

Podeu pujar fitxers arrossegant i soltant directament en dues zones:

 • En la secció d'un curs

 • En el requadre del gestor de fitxers

Què és això del gestor de fitxers? És el requadre que apareix en alguns contexts en els quals és possible pujar un fitxer. Segur que una imatge val més que mil paraules:

gestor_de_ficheros.png

La sol·licitud d'assessorament es comporta de manera anàloga a l'explicada en l'apartat El selector de fitxer amb una excepció: en el drag&drop podem seleccionar més d'un fitxer i, per tant, haurem d'emplenar més d'un camp de text de dubtes.

Restauracions i importacions de cursos

En les restauracions i importacions la cosa se simplifica. Hem afegit un pas addicional en el qual rebeu un avís perquè reviseu els fitxers que heu importat per a assegurar que compleixen amb la LPI. Ho podeu veure en la captura de pantalla següent:

Recursos existents

Es pot realitzar la sol·licitud de revisió de recursos de tipus fitxer o carpeta existents en la pàgina principal d'un curs. Aquesta opció s'està habilitant per titulació, per la qual cosa és possible que no pugueu veure-la encara.

En què consisteix? En una opció del menu “Edita” dels recursos: Sol·licitar assessorament LPI. La identificareu per la icona següent:

icono.png

En la captura següent podeu veure la icona en el seu context:

lpi.png

Per a sol·licitar informació només heu de fer clic en la icona del costat del recurs que voleu consultar.


 • No labels